Sportdata feeds: een Q&A sessie met Dirk van Poules.comAl enkele jaren werken we met veel plezier samen met Poules.com. Vanuit ons dealerschap leveren we een aantal LIVE sportdata feeds voor de prediction games van de uit Amsterdam afkomstige onderneming. Maar wie zijn zij nou eigenlijk en wat doen ze? We vonden het tijd voor een korte Q&A sessie met oprichter en eigenaar Dirk Boer. Zie hieronder het resultaat.


1. Wie is Poules.com en welke dienst bieden jullie aan?


Poules.com is hét platform voor prediction games. Denk bij Prediction Games aan de WK poule, maar dan voor meerdere sporten (en TV shows/verkiezingen). We onderscheiden ons door onze onderliggende technologie. Dankzij ons modulaire systeem kunnen we:

A. een hele range aan sporten aanbieden (meeste sporten op de Nederlandse markt) B. kan iedereen zijn eigen spelregels aanpassen voor zijn eigen spel C. hebben we unieke whitelabel oplossingen, voor zowel grote als kleine partijen Denk een beetje aan WordPress voor je eigen poule.

2. Hoelang zijn jullie al bezig en wat zijn de toekomstplannen?

In 2014 zijn we gelaunched met onze eerste pilot. Toen hadden we 10.000 deelnemers en slechts één toernooi (WK voetbal). Inmiddels zijn we vijf jaar verder en hebben we meer dan 167.000 deelnemers mogen verwelkomen in meer dan 16.000 poules over meer dan 24 competities en onderwerpen.

We zijn druk bezig met het steeds verder uitbreiden van onze sporten en meer controle te geven aan de gebruikers die bij ons een poule opzetten. Denk aan nog meer customization van je eigen spelregels.


3. Zoals bekend leveren we vanuit SportsMinded in Nederland en België de LIVE sportdata feeds in samenwerking met Heim:Spiel. Zo ook aan jullie. In hoeverre helpt de sportdata van Heim:Spiel zoals wij die leveren bij het behalen van jullie doelstellingen?

De sportdata van Heim:Spiel is voor ons essentieel. De data is van zeer goede kwaliteit en wordt regelmatig en snel geüpdatet. Dit is erg belangrijk voor ons omdat na het fluitsignaal alle deelnemers terug naar ons platform komen om te zien hoeveel punten ze hebben behaald. Soms zie je bijvoorbeeld bij Formule 1 dat iemand  achteraf een tijdspenalty krijgt. Gebruikers van ons platform zijn er dan als de kippen bij en sturen ons een mail dat ze extra punten horen te krijgen. Voordat we terug kunnen antwoorden heeft onze automatisch systeem vaak al de nieuwste LIVE Sportdata gekregen en verwerkt. Dit scheelt ons veel werk.

Dat er geen limiet is aan het aantal requests per minuut scheelt ons ook veel tijd in de implementatie. Bij andere partijen moesten we hier weer een aparte caching laag tussen bouwen.

Een groot voordeel daarnaast is dat we één partner hebben waar we voor al onze sporten terecht kunnen. De persoonlijke benadering en het willen meedenken in samenwerkingen en win-win situaties is zeer prettig en interessant.

4. Waar ben je nog naar op zoek als Poules.com zijnde. Waar zijn jullie mee geholpen?

Eén consistente API met steeds meer niche sporten is voor ons veruit het interessantst.
Meer informatie over de sportdata feeds die we kunnen leveren vind je hier.
0 keer bekeken
Over SportsMinded
  • SportsMinded Facebook
  • SportsMinded LinkedIn
Onze diensten
Contactgegevens

SportsMinded
Zutph
enseweg 6
7418 AJ Deventer

E: info@sportsminded.nl

R: Routebeschrijving
M: 06-55763694

SportsMinded_logo_v03.1_RGB_72dpi.png

© 2019 SportsMinded

  • Facebook SportsMinded
  • SportsMinded LinkedIn